reklam

Güncel

random

2016 Nevruz Ne Zaman, Hangi Gün Kutlanacak?

2016 Nevruz Ne Zaman, Hangi Gün Kutlanacak?
NEVRUZ NE ZAMAN, NEVRUZ NEDİR, NEDEN KUTLANIR 2016

Yaklaşık olarak 3000 bin yıldır kutlanan ve baharın gelişini müjdeleyen gün olarak bilinen Nevruz kutlamaları bu sene ne zaman yapılacak, hangi gün yapılacak, neden kutlanır ve nevruz nedir gibi soruların yanıtlarını detaylı bir şekilde sizler için paylaştık.

Nevruz Nedir?

Nevruz kelime anlamı olarak ''Yenigün'' demek ve bahatın gelişini kutlamak amacıyla Kürt Türk ayırt etmeksizin her sene sene yapılan şenliklerdir.Halay çeken insanlar, ateşin üzerinden atlayanlar  ve bir çok etkinlik Nevruz günü yapılır.

Nevruz Neden Kutlanır?

Her yıl baharın ilk günü kutlanan Nevruz tarihi çok eskilere dayanmaktadır.Baharın gelişini büyük bir çoşkuyla kutlamak için milyonlarca insan toplanır ve öncelikle Nevruz yemeği yenir.Daha sonra ise yakılan büyük ateşlerin üzerinden atlayan insanlar bunun bereket getireceğine inanırlar.

2016 Nevruz Ne Zaman Hani Gün Kutlanacak?

Bu sene Nevruz 21 Mart pazartesi günü tüm yurtta kutlanacak.

Nevruz Kutlayan Ülkeler Hangileri?

Baharın geidiğinin habercisi olan Nevruz sadece Türkiye'de değil bir çok ülkede de kutlanıyor.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Afganistan, Tacikistan, Sırbistan Kıbrıs, Kosova, Irak, İran, Çin, Hindistan, Suriye, Ukrayna

nevruz ne zaman, 2016 nevruz angi gün, nevruz nedir, nevruz bayramı, nevruz neden kutlanır, nevruzda neden ateş yakılır, nevruzda ateşten atlamak
2016 Nevruz Ne Zaman, Hangi Gün Kutlanacak? Reviewed by Why on 20:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.