reklam

Güncel

random

Kusursuz Makyaj Teknikleri

Kusursuz Makyaj Teknikleri Taktikleri
 Bugün sizlere haberlero.blogspot.com  aracılığı ile ilgili makyaj tekniklerinden bahsedeceğim. Hepimiz makyajı çok seviyoruz ve makyajı yaşamımızın her noktasında kullanıyoruz çok uzatmadan söylemek gerekirse markete inerken hatta evde bile makyaj yaptığımız oluyor kadınız sonuçta biz. 
Tabi bu süreç içerisinde güzel ve kusursuz görünmek bütün kadınların en temel isteği. Aşağıda maddeler halinde sıralayacak olursam.

1)      Yüzünüzü makyaja hazırlayın: Öncelikle kusursuz bir makyaj istiyorsak işe önce yüzünüzü temizlemekten başlaya bilirisiniz. Yüz temizleme toniği veya da sabunla yüzünüzü kirlerden arındırıyorsunuz. Bu yöntem yüzdeki makyaj süresince sivilce oluşumunu yüzdeki yağlanmayı giderecektir.  Yüzünüzü temizledikten hemen sonra yüz nemlendiricinizi yüzünüze uygulayın. Bu saye de yüzünüzdeki kurulukları, pürüzleri gidermeği, makyajı yüzde daha kalıcı hale getirmeği sağlar.

2)    Fondöten seçimine dikkat: Yüzünüze parmak uçlarıyla hafif hafif masajlar yaparak cilt tonunuza uygun fondöteninizi uygulayın. Bu yöntem fondöteni cildinize daha düzgün bir şekilde yayılmasına, görünmesine yardımcı olacaktır. Eğer ki “T bölgesi “dediğimiz alın-burun-çene bölgelerinizde yağlanmalar gözlemleniyorsa, bu kısımlara daha hafif fondöten uygulayın.

3)    Göz makyajı ile bakışlarınızı belirginleştirin: Göz çevresi ve göz kapaklarınıza fondöten renginizden 2 ton açık kapatıcı uygulayın. Böylece göz çevreniz daha aydınlık bir görünüme kavuşacaktır. Göz makyajında en önemli yer ise göz boyutudur.

Gözleriniz küçük ise makyaj ile büyütün: Gözleriniz küçük ise, gözlerinizin alt iç ve üst iç kısımlarına ten rengine yakın veya da beyaz renkte yağlı göz kalemi sürün. Ardından gözünüzün altına, alt kirpiklerin olduğu bölgeye de diyebilirim, koyu gri ya da siyah renkte göz kalemi çekerek, parmak uçlarınızla, hafifçe dokunarak yaydırın. Böylelikle daha büyük ve buğulu gözlere sahip olacaksınız.

Eye-liner ile çarpıcı bakışlar: Göz makyajında en çok tercih edilen ürün eyelinerdir. Çekmesi büyük dert ama başarılabilirse etkili bakışlar kazandıran şahane bir ürün. Eyeliner kullanmak istemiyorum diyorsanız eğer yağlı bir göz kalemi işinizi görecektir. Eyelineri Birçoğunuz sürememekten yakınıyorsunuz ama sakın dert etmeyin, çok basit bir yöntemle artık sizde eyeliner sürebileceksiniz.

Süremeyenler için eyelineri noktalarla tamamlama: 

Eğer düz bir hat çizemiyorsanız ;
Önce yardımcı noktaları oluşturun.
Çizmek istediğiniz hat boyunca noktalar koyun.
Ardından bu noktaları birleştirerek devam edin.
  • Böylece hata olasılığınız en aza düşecektir ve harika bakışlar elde edeceksiniz. 

Artık çelmeyi öğrendiğinize göre eyeliner çeşitleri ile ilgili size bazı tüyolar vereyim. 
3 çeşit eyeliner vardır bunlar ;
  • KALEM EYELİNER 
  • LİKİT EYELİNER
  • JEL EYELİNER 

Kalem Eyeliner: En pratik eyeliner tipidir. Ama yoğunluğunun az olduğunu söyleyebilirim. Bu nedenle gün içinde kalıcılığını koruyamaz. Doğru markalara yönelmenizi tavsiye ederim. 

Likit Eyeliner:Keskin ve sert görünüm istiyorsanız önerim likit eyelinerdir. Oldukça kalıcıdır.

Jel Eyeliner: Eyeliner modelleri içinde en etkilisidir.  Mat ve koyu bir görünümü vardır. Uygulaması en basit eyeliner tipi olduğundan rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kolay akmaz. Fırça ile sürülür. 
Ayriyeten eyelinerin birçok rengi vardır. 

Peki bu renkler bakışlarımızı nasıl etkiler? nerelerde kullanılır? Nasıl bir görünüm kazandırır? 

RENKLERLE TARZINIZI ORTAYA KOYUN

SİYAH: Ciddiyet kendinden emin duruş ve çarpıcı karizmatik bakışları sergiler.
KAHVERENGİ: Sade ve mütevazı bakış isteyenler için. 
GRİ: Derin bakışlar ve parlak bir his yaratmak için en ideali.  
MAVİ, YEŞİL, EFLATUN: Giydiklerinize göre tercih yapabilirsiniz.
SİMLİ: Bir düğün veya doğum günü partisi için seçebilirsiniz arkadaşlarınızın mutluluğuna ortak olun.
BEYAZ: Gözü daha büyük göstermek için kullanabilirsiniz. 

  Gür kirpiklerinizle dikkat çekin: Gözlerinizi netleştirdikten sonra bakışların son aşamasındayız.” rimel-maskara” maskarayı sürerken aşağıya doğru bakarak uygulayın. Maskarayı, kirpiklerinize aşağıdan yukarıya doğru zikzaklar çizerek uygulayın. Böylece daha gür kirpikler elde edeceksiniz. Buraya dikkat! Sürdükten sonra aşağıya bakan gözlerinizi hemen kaldırmayın kurumasını bekleyin, sonra kaldırın yoksa göz kapağınıza bulaşan siyah nokcatıklarla karşılaşabilirsiniz. 

  Gülüşünüzü Canlandırın: Elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarmak için ten renginize uygun seçtiğiniz allığınızı, gülerek ortaya çıkarttığınız elmacık kemiklerinize uygulayın. Böylelikle daha kolay olacaktır.

  Etkili Dudaklar: Eğer ki dudaklarınız çok kuru ise ve ruj sürerken dudaklarınız pul pul oluyorsa dert etmeyin izlere öncelikle muhteşem bir tüyo vereceğim. Makyaj yapımından önce mutlaka dişlerinizi fırçalıyorsunuzdur. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra dudaklarınıza nemlendiricinizi sürüp diş fırçanız ile dudaklarınızı nazikçe ovuşturun. Dudaklarınızdaki kuruluğu, derileri tamamen ortadan kaldıracak ve dudaklarınıza dolgunluk kazandıracaktır bu yöntem.  Böylelikle sürdüğünüz rujlar dudaklarınızda harika bir görünüm kazanacaktır Tabi dudaklarınızda.

Makyaj tekniklerini sizlerle sundum çok daha iyi bir görünüm için uygulamanızı tavsiye ederim.
Kusursuz Makyaj Teknikleri Reviewed by H.Has on 00:47 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.