reklam

Güncel

random

Yeni Başbakan Kim Olacak AKP Davutoğlu Gidiyor!

Yeni Başbakan Kim Olacak AKP Davutoğlu Gidiyor!
Erdoğan'ın Davutoğlu'na Son Sözleri: Kurultayı Toplayın, Devredin
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki müzakerenin hemen peşinden kurultay kararı çıktı. AK Parti için Haziran başında kurultay yapılacağı konuşuluyor. Peki dünkü müzakerede neler yaşandı? Erdoğan'ın Davutoğlu'na söylediği son sözler ne oldu? Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan dünkü müzakerenin ayrıntılarını yazdı.
ERDOĞAN'IN GÖRÜŞTÜĞÜ ÜÇ İSİM
İşte o yazıdan alakalı kısımlar:
...29 Nisan sabahından bu yana fakat bilhassa evvelki gün ve bir gün önce Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık karargahlarında yoğun bir trafik yaşanıyor. Bu trafik arasında, Beştepe'deki dünkü müzakerenin bir gün öne alınmasının kararlaştırıldığı bir "Miraç Kandili tebrikleşmesi" de var.
Evvelki akşam C.Başkanı'nınKandil'i kutlamak için arıyor Başbakan. Kulislere yansıyan bilgilere göre fevkalade alışılmış olan müzakerenin bir gün öne çekilmesine karar veriliyor.
Dünkü trafiğin içindeki isimlerden biri TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ Başkanı İsmail Kahraman. Reisicumhur ve Başbakan'la görüşen isimlerden öne çıkan diğerleri Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik.
Reisicumhur Erdoğan dün bir araya geldiği üç isimle uzun müddetli müzakereler yapıyor.
Bu isimler; İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Davutoğlu sonrası AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için yapılan tahminlerde isimi ilk sıralarda yer alan Eriştirme, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım. Bu isimler dikkat çekici.
BAŞBAKAN ANLATIYOR
Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık cephesinde son bir haftada yaşanan baş döndürücü gelişmeler dünkü müzakereyle sonuçlanıyor.
Her şeyden önce hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlık'tan gelen bilgiler müzakerenin genel havasının gerilimli bir üsluptan uzak olduğu yolunda. Zati ters beklenemez.
Dünkü buluşma Davutoğlu açısından yalnızca Reisicumhur ile değil kendisini politikaya ve Başbakanlığa taşıyan öncüsüyle yapılan bir müzakere.
Erdoğan açısından da şüphesiz yıllar içinde oluşan yakınlık ve kaderdaşlık mevzubahis.
Müzakerede Davutoğlu'nun; uhdesinde bulunan görevleri, Genel Başkanlığı, Başbakanlığı yapma ve manaya biçimi üzerine düşüncelerini Reisicumhur ile paylaştığını söyleyebiliriz.
Bu noktada Başbakan'ın ülkenin temel problemlerinde politika yapma ve karar verme tarzı konusundaki yaklaşımını ve bazı yanlış anlamalara ait görüşlerini de aktardığı belirtiliyor.
Bu bağlamda çözüm sürecine yine dönülebileceği şeklinde anlaşılan ve Reisicumhur ile son zaman gerilim konularından biri olan sorunun de gündeme geldiği kaydediliyor.


yeni başbakan kim akp, başbakan kim olacak, akp dağılıyor mu, başbakan kim olabilir
Yeni Başbakan Kim Olacak AKP Davutoğlu Gidiyor! Reviewed by H.Has on 11:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.